Anyakurzus betekintő (7/7) 🦸‍♀️ Néhány őszinte vallomás tőlem: leggázabb tetteim anyaként

Oké. Ha nem érzed magad úgy, mint egy született anyuka, akkor jó hírem vagy: ez így a normális. Ne zavarja meg az elmédet a sok púderporos, hurkás kis magazinbébi, meg a mellettük pózoló bájosra sminkelt álanyuka. Megnyugtat, ha belegondolsz, hogy az egyéként rommá photoshopolt felvétel utáni percekben mi történik?

Inkább hallgatnád a szöveget? Adj rá hangot

Egy pöpec módszer, ami segített a jó fej anyáknak ledönteni a született anyuka mítoszt

Elmondom, mi történik a felvétel utáni percekben. A modell álanyuka, mielőtt kimenne cigizni, grimaszolva átadja a bébit egy tompa tekintetű, kopott farmeros, lófarkas nőnek, akinek enyhén szottyadt a hasa. Na, ő ennek a kis magazinbébinek az igazi anyukája.

Ezek vagyunk mi. Te, meg én.

Szeretnélek megnyugtatni, hisz született anyuka márpedig csak a filmekben van.

  • Ahol egy egész stáb dolgozik azon, hogy tökéletes legyen a rucija, meg a sminkje.
  • Ahol csak akkor forog a kamera, amikor a baba éppen cuki fokozatba kapcsolt. Azonban az operatőr ujja abban a szent pillanatban elengedi a play gombot, amint a babuci ordítani, vinnyogni, nyálzani, orrfolyni, pisilni-kakilni kezd.

 

Ne dőlj be a magazinoknak, meg az ismerőseid beállított fotóinak. Mindenki csak azt teszi a kirakatba, amit ideálisnak vél. De attól még mindannyiunknak vannak über durva, soha véget nem érő, esős-fogzós lehányt pólós napjaink.

Szerinted mennyire jóanyás, hogy a húsvét előtti bevásárláskor elfelejtek tojást venni? Húsvét előtt… tojást. Az kemény egy kicsit.

Vagy, amikor tök büszke vagyok magamra, hogy nem felejtettem el ünneplőt húzni a gyerekekre az ovis locsoláshoz, viszont az oviban veszem észre, hogy nem vittünk se kölnit, se piros tojást.

Te meg én tudjuk, hogy megy ez, de túlontúl illúzióromboló lenne beszélni is róla, nem?

Gázos dolgok és büszkeségek

Szeretném, ha összeszednél 5 gázos dolgot, amiről úgy érzed, nem fér bele a csodálatos anya mítoszba.

Kedvcsinálónak a listádhoz:

  • én például égési sérüléseket okoztam a gyerek hasán a talpára való szemölcsirtóval.
  • A másiknak meg lecsippentettem egy darabot az ujjából a körömvágó csipesszel. Egy pillanat alatt minden csurom vér lett, ahogy rémülten lóbálta szegény a kezét, gondolhatod.
  • A legbrutálabb talán mégis az, amikor a homlokával kitörtem a Matizka szélvédőjét, mert éppen azt bizonyítottam, milyen veszélyes, ha nem köti be magát.

Ühüm. Néha remekbe szabott mintaanyának érzem magam.

AZ 5 LEGGÁZOSABB DOLOG, AMIT ANYAKÉNT TETTEM...

1…

2…

3…

4…

5…

Most pedig segítek ezeket elengedni. Mondd el háromszor fennhangon a tükör előtt magadnak a következő mondatot.

Jó fej vagyok, egész jól csinálom, nyugi. Kitartás. Minden nappal egyre könnyebb lesz.

Csináld, megvárom. Menj, itt leszek.

Oké, most, hogy adtál egy kis biztatást magadnak, írj össze kérlek 5 olyan remek dolgot az anyaságod élményei közül, amikért megveregetheted a vállad.

Én például…

  • totál hidegvérrel távolítottam el egy legó fejet a gyerek orrlyukából és csak utána kezdtem el reszketni.
  • Vagy higgadtan kezeltem a helyzetet, amikor egyedül voltam otthon a gyerekekkel és az egyik fulladozni kezdett, mert lenyelt egy ötforintost.
  • Sőt, az is szép volt, amikor helyt álltam a férjem helyett hetekig, akinek mindkét kezét begipszelték és még az arccsontját is helyre pattintották egy duhaj legénybúcsút követően.

AZ 5 LEGREMEKEBB DOLOG, AMIT ANYAKÉNT TETTEM...

1…

2…

3…

4…

5…

Most már jobb? Nem is vagy olyan gáz anyuka, ugye?

A holnapi bónusz leckében pedig szemléletváltást hajtunk végre Scully ügynökkel, de ufók nélkül.

Íme az összes eddigi free lecke 👇

Dr. Ruzsa Dóra vagyok, az Anyakurzus alapítója. Örülök, hogy olvasol tőlem, remélem, tetszik. 4 gyerekes pszichológusként szórakoztató, bátorító, fejlesztő munkafüzeteket és videókat készítek kisgyerekes nőknek azért, hogy derűsebbek és kiegyensúlyozottabbak lehessenek.