Anyakurzus betekintő (8/7) ?‍♀️ Az nem erény, ha üres tankkal közlekedsz, érezd bármilyen menőnek is magad tőle

Inkább hallgatnád a szöveget? Adj rá hangot

Szia,

a mai leckénk valójában egy könyvajánló, ami a kurzus megannyi ingyenes bónuszának egyike.

A kurzus résztvevőit ugyanis néha meglepem egy igen személyes hangvételű könyv- vagy filmajánlóval.

Hiszen nemcsak te fejlődsz, hanem én is. Az én fejlődési utamba szeretnék betekintést adni azzal, hogy megírom az aktuális könyv- és filmélményeimet neked.

Bővebben a bónuszokról itt >>

Oké. Tehát lássuk, mi van saját magunk kihasználásával

Amikor levettem a polcról a könyvet (Gillian Anderson, Jennifer Nadel: Mi nők), gyanús volt, hogy az egyik szerző, Gillan Anderson csakis az a Gillian Anderson lehet. Scully ügynök, Mulder mellől. Viszont klassz, hogy a könyv nem ezzel volt eladva, úgy kellett ráébrednem az igazságra.

Erősen megérintett az önmagunk kihasználásáról szóló rész, ugyanis ami engem illet: állatira hajlamos vagyok a végsőkig elmenni saját magam kiszipolyozásában. Azért is csalóka dolog, mert ráadásul szenvedélyesen élvezem is, ami miatt végül kikészülök.

A kurzusaim így készülnek. Imádom ezt az érzést.

Amikor írok vagy weblapot fejlesztek, akkor csak a kijelző fénylik a sötét szobában és az ujjaim táncot járnak a billentyűkön. Eszeveszettül élvezem ezt az érzést. Nincs idő, nincs fáradtság, nincs éhség, szomjúság, fájdalom. Nincs semmi, csak én és az alkotás.

Viszont néhány ilyen ihletett éjszaka után általában valami nyavalya ágynak dönt. Nem viccelek, ez tök komoly. Úgy képzeld el mondjuk ágynak esek és hideg ráz egy hasmenéstől vagy moccanni nem bírok egy fogfájás miatt. A testem elkéri, ami jár neki. Ebből a szempontból tanulhatnék tőle önérvényesítést, egyébként. Hasznomra válna.

Szóval Scully ügynökék szavai igencsak emberükre akadtak személyemben. Egészen pontosan így szól az idézet.

„Az nem erény, ha üres tankkal közlekedsz, nem számít mennyire kiválónak érzed magad tőle – így csak kockára teszed az érzelmi, szellemi és testi egészségedet. Az életet élvezni kell, nem pedig elviselni.”

A másik, ami megfogott, Scully vallomása volt az erotikus képeiről. Amikor a tűzoltóságon vagy a gumisműhelyünkben benga nagy didkós lányok bámulnak rám a falról, sosem jutna eszembe a kicsi önértékelésük.

Gilian ezzel szemben bevallotta, hogy amikor a karrierje elején ilyesmikre adta a fejét, akkor a pénztelenség mellett önértékelési problémákkal küzdött. Szerette volna szépnek látni magát, szerette volna, ha elfogadják mások. Olyan szívszorító ez, nem?

Szóval, ha kedved támadt hasonló gondolatébresztő könyv- és filmajánlókat olvasni tőlem rendszeresen, akkor gondolkozz el a kurzuson, mert a folyamatosan frissülő ajánlók ajándékba járnak hozzá.

Íme az összes eddigi free lecke 👇

Dr. Ruzsa Dóra vagyok, az Anyakurzus alapítója. Örülök, hogy olvasol tőlem, remélem, tetszik. 4 gyerekes pszichológusként szórakoztató, bátorító, fejlesztő munkafüzeteket és videókat készítek kisgyerekes nőknek azért, hogy derűsebbek és kiegyensúlyozottabbak lehessenek.