Szülés utáni has: mikor jön már vissza rám a gimis farmerem?

Szülés utáni has: fekszem a nyirokmasszőr nappalijában a padlószőnyegen és egy kanapé alatti százast bámulok. Abban a lélegzetvételnyi szünetben, amikor abbahagyja a kínzást. A következő pillanatban azonban újra nekilát, én meg sikoltozva könyörgök, hogy hagyja már abba.

2 hete szültem, köszönöm, éppen elég volt a fájdalomból. Tűrjek csak, hiszen ettől olyan szép áramvonalas leszek, mint voltam – ígéri a testszobrász.

Inkább hallgatnád a szöveget? Adj rá hangot

Oké, 4 gyereket szültem 4 év alatt, rendre 12 kilót híztam, amiből 9-et kiplottyantottam a szülés napján a gyerekkel együtt. A maradék három meg az új terhességig valahogy mindig elkopott. Vagy nem. Ami a negyedik után vált zavaróvá.

Egy menő magas sarkú veszkó csizmában senki nem állítaná rólam, hogy elhíztam. Rendben, 170 centi és 60 kiló felett nem is tűnik olyan soknak plusz 5 kiló. De nem is kívülről van a baj, hanem belülről.

Tudod, itt is van kicsi, ott is, amikor integetsz, a felkarod vidáman ring veled, amikor felhúzod a rövidnacit, akkor husik kandikálnak ki alóla.

Szóval nem vagyok testképzavaros és örülök a lábaimnak. Főleg, mióta a plasztikai osztályon töltöttem a gyakorlatom. Azért mentem oda, hogy szakmailag izgi sztorikat hallhassak kismellű nőktől, akik nagyokat szeretnének. Ehelyett egyetlen mellplasztika közelébe kerültem: egy D-s kosaras hölgy szerette volna hetyke kis keblekre varázsolni a lökhárítóit.

Szóval testképzavaros nőkkel nem dolgoztam túl sokat, viszont alkalmam nyílt beszélgetni néhány égési sérülttel. Akik részben megváltoztatták az élethez való viszonyomat. Mármint, hogy mit tartunk szerencsének, meg szerencsétlenségnek.

Tehát. Hálás vagyok, hogy vannak lábaim. A terhesség óta ráadásul azt is tudom, hogy a vékony bokáimmal is nagy mákom van. Ugyanakkor jobban érezném magam, ha vékonyabb combjaim lennének. Eljött hát az idő, hogy áldozzak a szülés utáni fogyás oltárán.

Nekem mázlim volt, ráadásul elfogadtam, hogy ez van

Oké. Nem mondom, hogy jól csinálom. Azt se, hogy csináld utánam. Egyszerűen csak összeszedem neked, nálam mi vált be.

1 Először is be kell vallanom, hogy piszok jó genetikával születtem, úgy tűnik. Ha azt gondolod, hogy megdolgoztam azért, hogy a “4 év alatt 4 gyerek” projekt után 3 kiló plusz maradjon csak, akkor ki kell ábrándítsalak. Nem tettem az ég adta világon semmit az alakomért. Nem voltak iszonyat kemény edzések, se brutál diéták. Mondjuk próbáltam bohóckodni a futópadon, miközben sorozatokat néztem, de azt inkább hagyjuk. Szóval alapvetően nem kellett túl nagy áldozatokat hoznom azért, hogy helyreálljon a régi formám. De azért tettem néhány erőfeszítést mégis csak. Mielőtt azonban összefoglalnám, még egy dolgot be kell vallanom.

2 Másodszorra tehát barátnőm, rájöttem, hogy gimis farmer ide, vagy oda, basszus, 20 év eltelt az érettségi óta, na. Lehet itt reménykedni, de a 18 éves feszesség azért már nem ma volt.

Gondolok itt arra például, hogy a szép, lapos hasam ma már csak akkor szép, ha nem eszem degeszre magam. Vagy nem iszom meg egy liter limonádét gyorsan a kánikulában. Hiszen a hasizmom nagyjából olyan feszes 4 terhesség után, mint egy teszkós zacskó. Nem a papír, hanem a nejlon.

Ami azt jelenti, hogyha megiszom egy extra adag fincsi levendulás limonádét, akkor az övem fölött az rögtön kidudorodik.

Mintha egy teszkós zacskót beraknék a pólóm alá, megtöltve levendulás limonádéval

Szóval ez szemétség. Még csak ennem se kell hozzá, hogy kilottyadjon a hasam a nadrág felett, basszus (csípőnadrágból persze, mert miért is látnám be, hogy ma már magasabb derekú nadrágot kéne hordanom). Kacérkodom a gondolattal, hogy szülés utáni szétnyílt hasizom tréninget végezzek. Reménykedem a csodában.

Hasonlóan ismerős szülés utáni dolgokról az Anyakurzus fb oldalán, vagy pedig a kurzusomban is olvashatsz, amivel az a célom, hogy leharcolt anyukákat hozzak derűsebb, kiegyensúlyozottabb állapotba. Ingyenes betekintőért katt ide >>

Szülés utáni has és fogyás: ahogy Ruzsa Dóra csinálja

Szóval 3 dolgot vittem véghez. Ezek tényleg beváltak nálam és valóban végig csináltam őket. A nyirokmasszázst, a kalóriaszámlálást és a ketodiétát. Lássuk őket szép sorjában.

Nyirokmasszázs
Kalóriaszámlálás
Ketodiéta, vagyis nulla szénhidrát és csomó fehérje

Szülés utáni has laposítása: hogyan csináld tehát

Nem azért árultam el a ketodiétámat, hogy te is kipróbáld. Ne próbáld ki, nem biztos, hogy jót tesz a szervezetnek. A kalóriaszámlálásra viszont állj rá. Az hosszútávon segít megregulázni a virgonc kis zsírsejteket. Hamar beletanulsz. Én ma már nem számlálom, de azért nagyjából képben vagyok, mi mennyi. Egy 2 adagos káposztástészta után mondjuk eldugom a hűtő mélyére a nutellás üveget.

De mielőtt bármilyen menő vagy kevésbé menő programba fogsz, fogadd el, hogy azért már más a mérce, mint a gimiben .

Hol szeretnéd megosztani? 👇

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
WhatsApp
Email
Print
Dr. Ruzsa Dóra vagyok, az Anyakurzus alapítója. Örülök, hogy olvasol tőlem, remélem, tetszik. 4 gyerekes pszichológusként szórakoztató, bátorító, fejlesztő munkafüzeteket és videókat készítek kisgyerekes nőknek azért, hogy derűsebbek és kiegyensúlyozottabbak lehessenek.