9 szülés utáni felfedezés, ami visszaadja az életkedvedet

A szülés utáni őrületben megannyi kiakadni való van. A sok házimunka, az óriási felelősség a baba körül. A hamvas leánytested asszonyivá formálódása, a férjed sörözései. Létezik viszont pár marha jó felfedezés, ami visszaadja az életkedvedet. Ezeket gyűjtöttem most össze neked. Ám előtte nézzük meg, mibe is keveredtél.

Miről lesz szó?

9 szülés utáni felfedezés, ami visszaadja az életkedvedet

A szülés utáni őrületben megannyi kiakadni való van. A sok házimunka, az óriási felelősség a baba körül. A hamvas leánytested asszonyivá formálódása, a férjed sörözései. Létezik viszont pár marha jó felfedezés, ami visszaadja az életkedvedet. Ezeket gyűjtöttem most össze neked. Ám előtte nézzük meg, mibe is keveredtél.

Miről lesz szó?

Tetszett?Megosztás itt: twitter


Oszd meg TwitterenMegosztás itt: linkedin


Oszd meg LinkdinenMegosztás itt: pinterest


Oszd meg PinterestenMegosztás itt: skype


Küldd el SkypeonMegosztás itt: whatsapp


Küldd el WhatsApponMegosztás itt: email


Küldd el emailben

Olvass Ruzsa Dórát

Szüléstől bölcsiig
Dr. Ruzsa Dóra


A szülés utáni has hátborzongató legendája

Szülés után néhány hónappal fogalmam se volt, hogy leszek-e valaha újra áramvonalas testű nő, vagy maradok-e végleg szottyadt. Ha a terhesség alatt nem éreztem magam vonzónak, akkor most még úgyse. Nagy naivan azt hittem, kipottyan a gyermek, s én már másnap újra nőnek látom magam. Tévedtem. A testem szétdúlt, csata utáni második világháborús vérmezővé változott át.


Tovább »

Szüléstől bölcsiig
Dr. Ruzsa Dóra


Hogyan legyek jó anya, ha mindenki beszól?

A legjobb helyen jársz barátnőm, ha meg-megfordul a fejedben a kérdés, hogyan legyek jó anya. Pláne akkor, ha néhány cekkeres nevelésügyi szakértő már az orrod alá dörgölt néhány zseniális múlt századi tippet. Ráadásul úgy, hogy egyelőre még te sem vagy biztos a dolgodban. Adok néhány azonnal bevethető, tuti biztos módszert, amikről lepattannak majd az okoskodók.


Tovább »

9 szülés utáni felfedezés, ami visszaadja az életkedvedet

A szülés utáni őrületben megannyi kiakadni való van. A sok házimunka, az óriási felelősség a baba körül. A hamvas leánytested asszonyivá deformálódása, a férjed sörözései. Létezik viszont pár marha jó felfedezés, ami visszaadja az életkedvedet. Ezeket gyűjtöttem most össze neked. Ám előtte nézzük meg, mibe is keveredtél.

Vacakul érzed magad az újszülöttel a szülés utáni hetekben, pedig boldognak kéne lenned?

Bizonyára észrevetted már, hogy mindenki szerint neked kéne a legboldogabbnak lenned a világon, hiszen egészséges vagy és egészséges babát szültél. S te mégsem vagy boldog. Sőt. Életed legsötétebb napjait próbálod túlélni a szülés után. Miért is?

April doktornő a Grace Klinikában pár héttel egy igen megpróbáltató terhesség és szülés után ábrándosan nézegeti a műtéti beosztást, majd azt mondja a férjének, hogy sose gondolta volna, hogy…

milyen szomorú, hogy a csoda is lehet unalmas.

Mitől fogod magad jobban érezni a szülés utáni hónapokban?

Nos igen, a csoda után ott a vannak az idegőrlő hétköznapok. Szóval, hogy feldobd magad kicsit, posztolj cukibbnál cukibb szelfiket a babáddal. A kép erejéig vegyél fel normális pólót (alul tök mindegy, mi van rajtad, úgyse fog látszódni), csináld meg a hajad, tegyél fel sminket. Adj a gyerekre tiszta ruhát, szedd ki a bumbit az orrából.

Vicceltem. Ettől nem fogod magad jobban érezni. Viszont, van, amitől igen. Nézzük tehát inkább azokat a csodálatos felfedezéseket, amire a bevezetőben utaltam. Ezek garantáltan visszaadják az életkedvet a szülés utáni hetekben.

1 Újra látod a puncidat tükör nélkül. Őrületes, de végre megint a saját szemeddel láthatod a kis bozontost. Ami hála Istennek, kezdi visszanyerni csinos, csajos formáját. Hamarosan viszlát hatalmasra duzzadt, ronda elefántpunci. Legalábbis kívülről, mert belülről – nos, azt a látványt egyelőre csak erős idegzetűeknek ajánlom. De nyugi. Gátseb ide vagy oda, néhány hónap és bent is visszarendeződik nagyjából minden úgy, ahogy volt.

2 Tudsz végre hason aludni. Már, ha a hatalmas didkóidtól lehet, akkor tényleg óriási élmény lesz újra hason aludni. A terhesség végén már mindenhogy kényelmetlen. Kábé már kikopott a feneked a háton alvástól, már felfordulsz az ölelős párna látványától is, amit a lábad alá gyürködsz. Úgyhogy kész megváltás lesz újra hason feküdni.

3 Képes vagy egyedül levágni a lábkörmeidet. A szülés előtti utolsó hetekben anyukám vágta a lábkörmeimet. Ami valljuk be, erősen nosztalgikus és mókás volt. Azonban az önálló lábköröm-vágás visszaadta az önbizalmamat, hogy mégis csak van remény újra a régi, önálló nőnek lennem.

És ez még semmi…

4 Le tudod borotválni a lábadat – segítség nélkül. Tuti, tök jó kedved lesz tőle, hogy megint sima és csajos lehet a lábad. A magam részéről az első szülésem óta nem vettem kezembe az epilátort. Úgy voltam vele, hogy a szüléssel én már túlteljesítettem a teljesíthető szenvedésrátát, szóval nem vagyok hajlandó több fájdalmat okozni magamnak, mint amennyi feltétlenül muszáj.

5 Magad tudod bekötni a cipődet. A terhesség végére azzal a batár nagy hassal olyan egyszerűnek tűnő tevékenységek is bonyolultak lettek, mint a cipőd befűzése. Most azonban eljött a te időd végre. Egyedül kötheted a cipődet, mint hajdanán, hát nem csodás?

6 Végre bedobhatsz egy pohár isteni Martinit jéggel, citrommal. Persze, a szoptatás miatt még csak módjával, de atyaég, barátnőm! Végre újra ihatsz! Megint jöhet az a laza, bizsergős érzés a hasadban, ahogy az első kortyok leérkeznek. Újra beszélhetsz össze-vissza alkohol hatása alatt és csinálhatsz vicces dolgokat. Az pedig külön jó, hogy mivel elszokott a szervezeted az alkoholtól, nagyjából három korty elég lesz és máris az asztalon fogsz táncolni.

7 Felmászhatsz a cseresznyefára akár. A szülés utáni hetekben úgy másztam a cseresznyefára, mint a kismajom. Szuper volt. Nem tudom, te hogy vagy vele, nekem a terhesség egy oltári önmegtartóztatás volt, egy igazi büntetés. Főleg a végén.

Van még tovább is…

8 Fejest ugorhatsz a Balcsiba. Ha a cseresznyefa kezdő pálya, akkor a Balcsi haladó. Hiszen ezzel meg kell várnod a szülés utáni 6 hetes kontroll időpontját. (Ugye, milyen zavarbajejtő újra találkozni az orvossal, akinek utóbb éppen le akartad tépni a fejét kontrollálhatatlan fájdalmadban, hiszen a puncidból éppen egy kisded integetett kifelé?) Vagy legalábbis illik megvárni a 6 hetes kontroll idejét szülés után, ha nem akarsz a vízfelszínre vidoran felbukkanó nyálkás vértócsákkal együtt pancsolni. És ez a kínos jelenet csak az egyik probléma. A másik, hogy odalenn még tárva-nyitva van minden, szóval nem biztos, hogy a Balcsi vize a legremekebb folyadék, amivel öblögetned kéne a varratokat. Ám, ha a szülés után 6 hetes kontroll dokijától zöld utat kapsz, akkor nincs annál felemelőbb, mint fejest ugrani a Balcsiba. Lehetőleg egy pohár Martini után, hogy még teljesebb legyen az élmény.

És ha már a szülés utáni italozás szóba került…

9 Újra megnéznek a pasik. Mármint, ha éppen nem az otthoni szerkódban, zilált anyuka hajjal tolod a maszatos babakocsit, mert akkor felejtsd el az egészet. Babakocsival különben is felejtsd el, bármilyen minit húzol is fel. Babakocsival csak a pasik tudnak csajozni, mert a csajok szemében az olyan végtelenül szexi, amikor egy pasi babázik. Ez tudod, evolúciós maradvány: szeretnénk, ha a pasink gondoskodó lenne, ezért gerjedünk az olyan pasikra, akik gyerekkel vannak.

Viszont a pasiknak evolúciósan nem az kell, hogy a csaj gondoskodó legyen. Persze az se árt, de elsősorban nekik a reprodukcióra kell gondolniuk. Termékeny-e a csaj, ki tudja-e hordani az utódot, meg ilyenek. Erre persze rávághatnánk, hogy ha babakocsival vagy, az aztán über szexi kéne, hogy legyen a pasik szemében, hiszen te már gyakorlatban is megmutattad, hogy képes vagy rá. Azonban sajnos a pasik evolúciós agya ezt a logikai lépést nem képes megugrani. Csak addig jutnak, hogyha hosszú a lábad, formás a feneked és csinos a pofid, akkor utánad füttyögnek.

Egy szó, mint száz. Szülés után áldásos lesz a kis lelkednek, ha újra megnéznek az utcán. Mert attól kicsit több lesz az önbizalmad. És egy gazdaszervezet helyett újra vonzó nőnek fogod magad érezni. Kábé úgy, mint mielőtt belekeveredtél ebbe az egészbe. De ahhoz barátnőm, fel kell venned azt az alakformáló harisnyacuccot, kell fekete csík a szemhéjadra, s újra meg kell tanulnod járni magas sarkúban.

Tehát hogyan tovább, mit tegyél?

A 9 vidám felfedezés közül minden napra dobj be egyet, mert megérdemled, hogy jobban érezd magad. A szülés utáni időszak tudományosan bizonyítottan megfektet bárkit, tehát minden meg van bocsátva neked. Nem te vagy pocsékul összerakva, hanem ez tényleg egy brutál nehéz időszak, oké?

Az ne zavarjon meg, hogy senki nem beszél róla. Ehelyett mindenki azt kamuzza, hogy a szülés utáni időszak egy csillámporos leányálom. Ja. Zöldborsófos a lepedőn, húsleveshányás cérnametélttel az emeleteságyról, tejbuki a válladon, meleg pisi az öledben, tengernyi takony kilógva orrszívóból és nyál. Nyúlós nyál mindenütt. Persze mindez csillámporral meghintve.

Szóval a média mélyen hallgat, a férjeink elmenekülnek sörözni, mi, anyák meg… mi aztán összeszorított foggal, guggolva is. De te meg én nem dőlünk be ennek a szarságnak, igaz? Mi, igazi anyukák beszélünk róla, hogy nehéz. Tehát. Kipróbálhatod a következőket.

Így minden bizonnyal sokkal derűsebb és kiegyensúlyozottabb leszel a szülés utáni időszakban. Sajnos, rövidebbé nem varázsolhatod ezeket a hónapokat, mert arra nincs hatásod. De legalább magabiztosabban és nyugodtabban fogod viselni.Dr. Ruzsa Dóra

Dr. Ruzsa Dóra

Dóra vagyok, az Anyakurzus alapítója. Örülök, hogy olvasol tőlem, remélem, tetszik. 4 gyerekes pszichológusként szórakoztató, bátorító, fejlesztő munkafüzeteket és videókat készítek kisgyerekes nőknek azért, hogy derűsebbek és kiegyensúlyozottabbak lehessenek.

Ha tetszett, osztható 👇Megosztás itt: facebookMegosztás itt: twitterMegosztás itt: linkedinMegosztás itt: pinterestMegosztás itt: printMegosztás itt: email

Tetszett?

Megosztás itt: twitter
Oszd meg Twitteren
Megosztás itt: linkedin
Oszd meg Linkdinen
Megosztás itt: pinterest
Oszd meg Pinteresten
Megosztás itt: skype
Küldd el Skypeon
Megosztás itt: whatsapp
Küldd el WhatsAppon
Megosztás itt: email
Küldd el emailben

Olvass Ruzsa Dórát

Szüléstől bölcsiig
Dr. Ruzsa Dóra

A szülés utáni has hátborzongató legendája

Szülés után néhány hónappal fogalmam se volt, hogy leszek-e valaha újra áramvonalas testű nő, vagy maradok-e végleg szottyadt. Ha a terhesség alatt nem éreztem magam vonzónak, akkor most még úgyse. Nagy naivan azt hittem, kipottyan a gyermek, s én már másnap újra nőnek látom magam. Tévedtem. A testem szétdúlt, csata utáni második világháborús vérmezővé változott át.

Tovább »
Szüléstől bölcsiig
Dr. Ruzsa Dóra

Hogyan legyek jó anya, ha mindenki beszól?

A legjobb helyen jársz barátnőm, ha meg-megfordul a fejedben a kérdés, hogyan legyek jó anya. Pláne akkor, ha néhány cekkeres nevelésügyi szakértő már az orrod alá dörgölt néhány zseniális múlt századi tippet. Ráadásul úgy, hogy egyelőre még te sem vagy biztos a dolgodban. Adok néhány azonnal bevethető, tuti biztos módszert, amikről lepattannak majd az okoskodók.

Tovább »
9 szülés utáni felfedezés, ami visszaadja az életkedvedet

A szülés utáni őrületben megannyi kiakadni való van. A sok házimunka, az óriási felelősség a baba körül. A hamvas leánytested asszonyivá deformálódása, a férjed sörözései. Létezik viszont pár marha jó felfedezés, ami visszaadja az életkedvedet. Ezeket gyűjtöttem most össze neked. Ám előtte nézzük meg, mibe is keveredtél.

Vacakul érzed magad az újszülöttel a szülés utáni hetekben, pedig boldognak kéne lenned?

Bizonyára észrevetted már, hogy mindenki szerint neked kéne a legboldogabbnak lenned a világon, hiszen egészséges vagy és egészséges babát szültél. S te mégsem vagy boldog. Sőt. Életed legsötétebb napjait próbálod túlélni a szülés után. Miért is?

April doktornő a Grace Klinikában pár héttel egy igen megpróbáltató terhesség és szülés után ábrándosan nézegeti a műtéti beosztást, majd azt mondja a férjének, hogy sose gondolta volna, hogy…

milyen szomorú, hogy a csoda is lehet unalmas.

Mitől fogod magad jobban érezni a szülés utáni hónapokban?

Nos igen, a csoda után ott a vannak az idegőrlő hétköznapok. Szóval, hogy feldobd magad kicsit, posztolj cukibbnál cukibb szelfiket a babáddal. A kép erejéig vegyél fel normális pólót (alul tök mindegy, mi van rajtad, úgyse fog látszódni), csináld meg a hajad, tegyél fel sminket. Adj a gyerekre tiszta ruhát, szedd ki a bumbit az orrából.

Vicceltem. Ettől nem fogod magad jobban érezni. Viszont, van, amitől igen. Nézzük tehát inkább azokat a csodálatos felfedezéseket, amire a bevezetőben utaltam. Ezek garantáltan visszaadják az életkedvet a szülés utáni hetekben.

1 Újra látod a puncidat tükör nélkül. Őrületes, de végre megint a saját szemeddel láthatod a kis bozontost. Ami hála Istennek, kezdi visszanyerni csinos, csajos formáját. Hamarosan viszlát hatalmasra duzzadt, ronda elefántpunci. Legalábbis kívülről, mert belülről – nos, azt a látványt egyelőre csak erős idegzetűeknek ajánlom. De nyugi. Gátseb ide vagy oda, néhány hónap és bent is visszarendeződik nagyjából minden úgy, ahogy volt.

2 Tudsz végre hason aludni. Már, ha a hatalmas didkóidtól lehet, akkor tényleg óriási élmény lesz újra hason aludni. A terhesség végén már mindenhogy kényelmetlen. Kábé már kikopott a feneked a háton alvástól, már felfordulsz az ölelős párna látványától is, amit a lábad alá gyürködsz. Úgyhogy kész megváltás lesz újra hason feküdni.

3 Képes vagy egyedül levágni a lábkörmeidet. A szülés előtti utolsó hetekben anyukám vágta a lábkörmeimet. Ami valljuk be, erősen nosztalgikus és mókás volt. Azonban az önálló lábköröm-vágás visszaadta az önbizalmamat, hogy mégis csak van remény újra a régi, önálló nőnek lennem.

És ez még semmi…

4 Le tudod borotválni a lábadat – segítség nélkül. Tuti, tök jó kedved lesz tőle, hogy megint sima és csajos lehet a lábad. A magam részéről az első szülésem óta nem vettem kezembe az epilátort. Úgy voltam vele, hogy a szüléssel én már túlteljesítettem a teljesíthető szenvedésrátát, szóval nem vagyok hajlandó több fájdalmat okozni magamnak, mint amennyi feltétlenül muszáj.

5 Magad tudod bekötni a cipődet. A terhesség végére azzal a batár nagy hassal olyan egyszerűnek tűnő tevékenységek is bonyolultak lettek, mint a cipőd befűzése. Most azonban eljött a te időd végre. Egyedül kötheted a cipődet, mint hajdanán, hát nem csodás?

6 Végre bedobhatsz egy pohár isteni Martinit jéggel, citrommal. Persze, a szoptatás miatt még csak módjával, de atyaég, barátnőm! Végre újra ihatsz! Megint jöhet az a laza, bizsergős érzés a hasadban, ahogy az első kortyok leérkeznek. Újra beszélhetsz össze-vissza alkohol hatása alatt és csinálhatsz vicces dolgokat. Az pedig külön jó, hogy mivel elszokott a szervezeted az alkoholtól, nagyjából három korty elég lesz és máris az asztalon fogsz táncolni.

7 Felmászhatsz a cseresznyefára akár. A szülés utáni hetekben úgy másztam a cseresznyefára, mint a kismajom. Szuper volt. Nem tudom, te hogy vagy vele, nekem a terhesség egy oltári önmegtartóztatás volt, egy igazi büntetés. Főleg a végén.

Van még tovább is...

8 Fejest ugorhatsz a Balcsiba. Ha a cseresznyefa kezdő pálya, akkor a Balcsi haladó. Hiszen ezzel meg kell várnod a szülés utáni 6 hetes kontroll időpontját. (Ugye, milyen zavarbajejtő újra találkozni az orvossal, akinek utóbb éppen le akartad tépni a fejét kontrollálhatatlan fájdalmadban, hiszen a puncidból éppen egy kisded integetett kifelé?) Vagy legalábbis illik megvárni a 6 hetes kontroll idejét szülés után, ha nem akarsz a vízfelszínre vidoran felbukkanó nyálkás vértócsákkal együtt pancsolni. És ez a kínos jelenet csak az egyik probléma. A másik, hogy odalenn még tárva-nyitva van minden, szóval nem biztos, hogy a Balcsi vize a legremekebb folyadék, amivel öblögetned kéne a varratokat. Ám, ha a szülés után 6 hetes kontroll dokijától zöld utat kapsz, akkor nincs annál felemelőbb, mint fejest ugrani a Balcsiba. Lehetőleg egy pohár Martini után, hogy még teljesebb legyen az élmény.

És ha már a szülés utáni italozás szóba került…

9 Újra megnéznek a pasik. Mármint, ha éppen nem az otthoni szerkódban, zilált anyuka hajjal tolod a maszatos babakocsit, mert akkor felejtsd el az egészet. Babakocsival különben is felejtsd el, bármilyen minit húzol is fel. Babakocsival csak a pasik tudnak csajozni, mert a csajok szemében az olyan végtelenül szexi, amikor egy pasi babázik. Ez tudod, evolúciós maradvány: szeretnénk, ha a pasink gondoskodó lenne, ezért gerjedünk az olyan pasikra, akik gyerekkel vannak.

Viszont a pasiknak evolúciósan nem az kell, hogy a csaj gondoskodó legyen. Persze az se árt, de elsősorban nekik a reprodukcióra kell gondolniuk. Termékeny-e a csaj, ki tudja-e hordani az utódot, meg ilyenek. Erre persze rávághatnánk, hogy ha babakocsival vagy, az aztán über szexi kéne, hogy legyen a pasik szemében, hiszen te már gyakorlatban is megmutattad, hogy képes vagy rá. Azonban sajnos a pasik evolúciós agya ezt a logikai lépést nem képes megugrani. Csak addig jutnak, hogyha hosszú a lábad, formás a feneked és csinos a pofid, akkor utánad füttyögnek.

Egy szó, mint száz. Szülés után áldásos lesz a kis lelkednek, ha újra megnéznek az utcán. Mert attól kicsit több lesz az önbizalmad. És egy gazdaszervezet helyett újra vonzó nőnek fogod magad érezni. Kábé úgy, mint mielőtt belekeveredtél ebbe az egészbe. De ahhoz barátnőm, fel kell venned azt az alakformáló harisnyacuccot, kell fekete csík a szemhéjadra, s újra meg kell tanulnod járni magas sarkúban.

Tehát hogyan tovább, mit tegyél?

A 9 vidám felfedezés közül minden napra dobj be egyet, mert megérdemled, hogy jobban érezd magad. A szülés utáni időszak tudományosan bizonyítottan megfektet bárkit, tehát minden meg van bocsátva neked. Nem te vagy pocsékul összerakva, hanem ez tényleg egy brutál nehéz időszak, oké?

Az ne zavarjon meg, hogy senki nem beszél róla. Ehelyett mindenki azt kamuzza, hogy a szülés utáni időszak egy csillámporos leányálom. Ja. Zöldborsófos a lepedőn, húsleveshányás cérnametélttel az emeleteságyról, tejbuki a válladon, meleg pisi az öledben, tengernyi takony kilógva orrszívóból és nyál. Nyúlós nyál mindenütt. Persze mindez csillámporral meghintve.

Szóval a média mélyen hallgat, a férjeink elmenekülnek sörözni, mi, anyák meg… mi aztán összeszorított foggal, guggolva is. De te meg én nem dőlünk be ennek a szarságnak, igaz? Mi, igazi anyukák beszélünk róla, hogy nehéz. Tehát. Kipróbálhatod a következőket.

Így minden bizonnyal sokkal derűsebb és kiegyensúlyozottabb leszel a szülés utáni időszakban. Sajnos, rövidebbé nem varázsolhatod ezeket a hónapokat, mert arra nincs hatásod. De legalább magabiztosabban és nyugodtabban fogod viselni.

Dr. Ruzsa Dóra

Dr. Ruzsa Dóra

Dóra vagyok, az Anyakurzus alapítója. Örülök, hogy olvasol tőlem, remélem, tetszik. 4 gyerekes pszichológusként szórakoztató, bátorító, fejlesztő munkafüzeteket és videókat készítek kisgyerekes nőknek azért, hogy derűsebbek és kiegyensúlyozottabbak lehessenek.
Ha tetszett, osztható 👇
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email